perkara tak diingini - Bonda berbicara

Saturday, May 9, 2020

perkara tak diingini


Sempena hari ibu , dan ramadhan karim... 
Nak hadiah dekat mak mertua telekung... 

So bonda decide nak beli dekat shoppe.. 

Maka bermula lah cerita bonda 
29hb/4 bonda beli dekat shoppe .. 
Feel so bad sebab .. Servis dia terlalu lambat ... Tapi gigih belikan juga sebab saller kata READY STOK... 

1 hb bonda dapat notification " attemp has failed" bonda still pm tapi tak respon ...

Bila msg dia kata... "on monday baru dilevery" 

Ok fine .... 

5 hari terperam dalam..shoppe tak pos ... 

Bila tanya bila pos " esok" 
Bila tanya bila pos "hari ni".. 
Tolak tambah 6 hari total diperam 
Jadinya bonda decide nak cancel je la..
Rasa macam annoying plk kena peram lama-lama 
Dengan saller asyik "tipu" esok pos esok pos ...

Cancel order is done ... Pada tarikh 5/5/2020 

Dalam masa sama bonda order pada saller lain yang boleh Cod terus...

Tiba-tiba kanda cakap .. 
8/5/2020
"yunk mak dah dpt telekung" 

Ohh ok .... 
Cpt nya ... Haha

Bonda pon pm saller tu dan ckp THANK YOU sebab dah dapat telekung 

Tiba-tiba saller reply 

"eh yunk belom sampai lg" 
Bonda pon cakap dengan babah 

Eh yunk , mana ada sampai lg.. Mungkin awe atau along punya kot...b

Babah bonda pon double conferm dengan along 
Along cakap "awe kot" 

Bonda dengan babah ok je la.. Sebab... 
Tanya tu.. Takut babah bonda tersilap ..

Tibe-tiba teringat .. 

Eeeeeh..... Shoppe....!! 

Chek-chek balik...ehh haah la... 

Ni order bonda dari shoppe.. Mcm nana dia boleh hantar sedangkan dah lama cancel order ..  

Aigooooo! Saller ni betul memeningkan kepala... Haih...  

Bukan apa.. Kesiankan saller tu jugak sebab bonda dah cancel awal-awal .. 

Tambah-tambah pkp...masing2 faham..tapi kalau dah sampai 6 hari masih tak pos out .. Fenin makkkk... Haihhhh.....


No comments:

Post a Comment